Welkom op de website van kunstschilder Willem Bult

Het is vandaag maandag 4 juli 2022.
Over Willem
Geboren op 30 november 1947 te Schiedam. In Amerika heb ik 16 jaar gewoond en heb daar een studie op Western Michigan University in Kalamazoo gevolgd. Tevens heb ik les gehad op de Wayne State University te Detroit. Ik heb zowel gewerkt als een studie gevolgd in Amerika.

Ik ben tekenleraar geworden voor kinderen. Dat werk doe ik nu in Alkmaar. Ook leid ik een schilderclub in Alkmaar bij een Dagactiviteitencentrum.

Ik ben een gelovig kunstenaar en dit komt dan ook tot uiting in mijn werk. Ik bestudeer de bijbel en dat beïnvloedt op zijn beurt weer mijn inspiratie om schilderijen te creëeren die religieus van aard zijn. Realistische werken en de sfeer van de oude tijd van Israël worden door een aantal van mijn schilderijen weergegeven. Mijn meest recente studie van aquarel-techniek leidde tot 17 werken.

Een nieuwe vondst van mij is het maken van karakter-schilderijen. Ze zijn gecreëerd met een mooie eigenzinnige compositie. De karakter-schilderijen bevatten veel kleur en leiden elk hun eigen leven. Zo laat ik mijn eigen fantasie inwerken op dit soort kunst.

Ook maak ik pentekeningen : ik begon met als eerste pentekening "de verbanning uit het paradijs van Adam en Eva". En zo ben ik door gegaan met andere werken waarbij het Oude en Nieuwe Testament mijn inspiratiebron zijn. Verder maak ik ook portret tekeningen. Mijn titels zijn doorspekt met humor, fantasie en serieuze gedachtengang met een poging tot realistische weergave van mijn belevingswereld.

Willem Bult aan het werk

Willem aan het werk

Willem bezig met Karakteraquarel.